Şimdiki tarifimiz kısıtlı bütçe ile mükemmel tat veren Tavuk Fajita
Bir gün önceden her zamanki öncelikle etimizi marine ediyoruz. Bu sefer beyaz göğüs eti kullandım. Etleri jülyen doğradıktan sonra bir kaba alıyoruz. Üzerine zeytinyağı, çekme tuz, çekme iri tane karabiber, pul biber, fesleğen, defne yaprağı ve biberiye ekledikten sonra kabımızın üzerini folyo ile sarıp buzdolabında dinlendiriyoruz.
Köy biberi ve kırmızı biberlerimizi de jüljen doğrayıp tavaya alıyoruz. Güzelim sızma zeytinyağımızı ekleyip biberlerimizi soteliyoruz. Daha sonra üzerine etimizi ekliyoruz. Harlı ateşte sürekli zıplata zıplata pişiriyoruz. Bu sefer pişme sürecinde kakule ve fesleğen de ekliyoruz.
Tabağımıza tortilla ekmekleri o yoksa şart değil yurdumun lavaşını parça parça kesip diziyoruz ve tavada pişen tüm malzememizi tabağa alıyoruz. Yanında hızlıca yaptığımız salsa sos ve sade sos tat versin, servise hazır artık. Afiyet olsun ??
NOT: Etler daha ince olmalı diye düşünenler, o sadece restoranlara mahsus, evde yeniyorsa et bol olur ??
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder