12 Şubat 2016 Cuma

Yakında Yemeye Başlarız Verelim Bir Tarif O Zaman

        Bu tarifimizde lezzet sınırlarını zorlayıp isli güveç içinde bir yemek yapalım. Güveçte Etli Türlü
      Efendim ilk olarak bol miktarda Trabzon tereyağımızda soğan ve sarımsağımızı soteliyoruz, üzerine etimizi alıp harlı ateşte başlıyoruz kavurmaya. Etimiz suyunu salıp çekince üzerine ortadan ikiye bölünmüş taze fasulyelerimizi ekleyip üstünü geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz. Bu sırada çekme tuz, çekme iri tane karabiber, fesleğen, kekik, tarhun ve defne yaprağı eklemeyi de unutmuyoruz. Kısık ateşte 30 dakika etlerimizi pişiriyoruz.
       Bu arada diğer malzemelerimizi hazırlayabiliriz. Kereviz, patlıcan, patates ve kabaklarımızı küp şeklinde, havuçlarımızı yuvarlak şekilde doğruyoruz. Yanlarına kırmızı kapya biber ve yeşil biberlerimizi ilave ediyoruz.
 
                                      
 
        Etlerimizin pişme sürecini beklerken hazırladığımız yeşil biber, kırmızı biber ve havuçlarımızı da ekleyebiliriz. Etlerimiz pişmeye yakın patates, kabak, kereviz, patlıcan ve en son domatesimizi ekliyoruz. Üzerine Datça’dan gelen organik domates salçamızı da ekledikten sonra sebze defterini kapatıyoruz. Havanda dövülmüş kakule tanelerimizi ve eksik kaldığını hissettiğimiz baharatlarımızı da ekledikten sonra 1-2 tur yemeğimizi karıştırıp homojenlik  sağlıyoruz. 
        Afiyet olsun...
 
 
                                     
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder