Efendim ilk
olarak bol miktarda Trabzon tereyağımızda soğan ve sarımsağımızı soteliyoruz,
üzerine etimizi alıp harlı ateşte başlıyoruz kavurmaya. Etimiz suyunu salıp
çekince üzerine ortadan ikiye bölünmüş taze fasulyelerimizi ekleyip üstünü
geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz. Bu sırada çekme tuz, çekme iri tane
karabiber, fesleğen, kekik, tarhun ve defne yaprağı eklemeyi de unutmuyoruz.
Kısık ateşte 30 dakika etlerimizi pişiriyoruz.
Bu arada diğer malzemelerimizi hazırlayabiliriz. Kereviz, patlıcan, patates ve kabaklarımızı küp şeklinde, havuçlarımızı yuvarlak şekilde doğruyoruz. Yanlarına kırmızı kapya biber ve yeşil biberlerimizi ilave ediyoruz.
Etlerimizin pişme sürecini beklerken hazırladığımız yeşil biber, kırmızı biber ve havuçlarımızı da ekleyebiliriz.
Etlerimiz pişmeye yakın patates, kabak, kereviz, patlıcan ve en
son domatesimizi ekliyoruz. Üzerine Datça’dan gelen organik domates salçamızı
da ekledikten sonra sebze defterini kapatıyoruz. Havanda dövülmüş kakule
tanelerimizi ve eksik kaldığını hissettiğimiz baharatlarımızı da ekledikten
sonra 1-2 tur yemeğimizi karıştırıp homojenlik sağlıyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder