27 Şubat 2016 Cumartesi

Haydi mutfağa !

     Bu kadar kanser başlangıcı yeter, biraz da ağzımız tatlansın...
 
     İlk tarifimizi verelim, malzemelerimizi hazırlayalım, yemeğimizi yapalım o zaman.
 
     Sebzeli Mantarlı Tavuk Sote
 
     İlk olarak filmimizin esas oyuncusunu 3-4 saat önceden hazırlıyoruz. Sotede genelde kalça tercih edilse de ben piliç pirzolayı kuşbaşı hazırlayıp kullanıyorum. Etimizi bir kaba alıp üzerine zeytinyağı, çekme tuz, çekme iri tane karabiber, havanda dövülmüş kakule, kekik, pul biber, biberiye ekleyip buzdolabında 3-4 saat bekletiyoruz.
 
     Tenceremize zeytinyağımızı döküp, soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı, ondan sonra kırmızı biberlerimizi ve havuçlarımızı ekleyip soteliyoruz. Esas oyuncumuz tavuklarımızı da ekledikten sonra yalnız kalmasınlar diye mantarlarımızı ekliyoruz. En son domateslerimizi ve baharatlarımızı ekledikten sonra duruma göre biraz sıcak su ekliyoruz. Kısık ateşte pişirdikten sonra yemeğe hazır efendim.
 
     Afiyet olsun, şifa olsun...

Not: Kullanılan baharatları kendi rahatsızlığınız ve kemoterapi ya da diğer kanser ilaçları ile etkileşimlerini araştırarak kullanın lütfen. Her baharat şu an bizlere maalesef yaramıyor.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder