Uzun geçen ameliyat saatleri ve yoğun bakımdaki uyanma sürecinden sonra, insan bu kadar bekleyince acıkıyor tabi. O halde mutfağa geçip bir şeyler hazırlamanın zamanı geldi demektir.
İyi bir ameliyatı kutlamak lazım, menemen pişirecek halimiz yok, yanlış anlaşılmasın 10 numara yemektir ama şimdi değişik ve bizden uzak bir lezzet deneyelim.
Piliç Etli Soğan Yahni... Tanıdık mı geldi? Doğrudur ama bu Lübnan mutfağı tarifidir, bizimkine benzer farkı baharat çeşitliliğinin aromasıdır. Nasıl yapıyoruz, şöyle... Yaklaşık 10 adet küçük boy tatlı soğanı uzunlamasına ince ince kesip zeytinyağında soteliyoruz, üzerine marine edilmiş piliç etlerini ekleyip ki artık marine sistemimi biliyorsunuz, daha önce de yazmıştım, suyunu salıp toplayana kadar bekliyoruz. Daha sonra üzerine domates salçası, ince kıyım domates, tane karabiber, tuz, fesleğen, pul biber, defne yaprağı ve biberiye ekliyoruz. Bir iki tur karıştırdıktan sonra bir su bardağı sıcak suyu üzerine ekleyip yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
Pişen yemeğimizi 10 dakika tencerede dinlendirip servise alıyoruz. Afiyet olsun... Şifa olsun...
Not: Kullanılan baharatları kendi rahatsızlığınız ve kemoterapi ya da diğer kanser ilaçları ile etkileşimlerini araştırarak kullanın lütfen. Her baharat şu an bizlere maalesef yaramıyor.
Not: Kullanılan baharatları kendi rahatsızlığınız ve kemoterapi ya da diğer kanser ilaçları ile etkileşimlerini araştırarak kullanın lütfen. Her baharat şu an bizlere maalesef yaramıyor.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder